Аймгийн хэмжээнд 10 сарын 12-ны байдлаар малчдын хүчээр 88.5 мян тн байгалийн хадлан, 8.4 мян тн үйлдвэрийн тэжээл, 1.5 тн гар тэжээл, 8.2 мян тн давс, хужир бэлтгэх төлөвлөгөөтэй.
Засгийн газрын 2017 оны “Хөдөө аж ахуйн салбарын 2017 оны өвөлжилтийн бэлтгэл хангах зарим арга хэмжээний тухай” 186 дугаар тогтоолоор өвс, тэжээлийн аюулгүйн нөөцөд аймаг 300 тн өвс, 60 тн тэжээл, сумд 1600 тн өвс, 560 тн тэжээл нөөцлөх төлөвлөгөөт даалгавартай.
Одоогийн байдлаар өвс 54328 тн, ногоон тэжээл 2362 тн, үйлдвэрийн тэжээл 2505, гар тэжээл 936, хужир шүү 3091 тн, сумын аюулгүйн нөөц 832,2 тн, тэжээл 111.1 тн бэлтгэсэн нь хадлангийн 51,9 хувийг бэлтгээд байна.
Малчдын түвшинд өвс тэжээлийн бэлтгэл ажил 51.9 хувьтай байна